tiistai 8. elokuuta 2017

Lähtötilanne: yläkerran oleskelutilat

Tovi on taas vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Naivisti ajattelin, että lomalla sitten on aikaa, mutta niin on kolme viikkoa vierähtänyt ilman, että olen edes avannut konetta saati koskenut kameraan. Minulla ei ole yhden yhtä kuvaa muistikortilla valmistuneesta remontista. Kaivelin kuitenkin vanhoja kuvia ajalta ennen remonttia ja löysin muutamia kuvia yläkerran lähtötilanteesta. Harmittavasti keittiö on jäänyt kokonaan kuvaamatta, eikä olohuoneestakaan ole kovin kattavaa kuvakavalkadia, mutta ehkä näistä kuvista saa kuitenkin käsityksen, millaisessa kunnossa asunto oli ennen lekaan tarttumista.Yläkerta oli maalattu lattiasta ylimpään katonrajaan samalla vihertävällä sävyllä, joka oli todella tunkkainen, etenkin kun vuosien pölyt olivat takertuneet seinäpintoihin. Paitsi seinät, myös lattia oli uusimisen tarpeessa. Parketista oli irronnut liuskoja suurelta alueelta ja parvekkeen oven edessä oli nokeentunutta parkettia pienen tulipalon jäljiltä.Ruokailutilan ja olohuoneen sekä ruokailutilan ja keittiön välissä oli kevytrakenteiset seinät, jotka saivat purkutuomion, sillä halusimme yläkerrasta yhteinäisen, avoimen tilan. Keittiö oli alunperin melko pieni, eikä kaappi- saati tasotilaa juuri ollut, joten avartaminen tuli tarpeeseen.


Yläkerran ainoa säilyttämisen arvoinen asia oli takka ja sen taustalla näkyvät kaidepuut. Niillekin tehtiin pientä freesausta, mutta ilme pysyi edelleen samana. 

Tuolla alimman kuvan kasvin takana kajastaa vielä syreenihuone, eli yläkerran makuuhuone. Vilkaistaan sinne seuraavalla kerralla!

2 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun löysitte tuollaisen "alkuperäisen" kodin ja saatte rempata sen oman näköiseksi.
  Innolla odotan kuvia kodistanne, jonka olette mieleiseksi rempanneet...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut ehdottomasti mieluisampi vaihtoehto :) koti on niin tärkeä paikka, joten haluan sen olevan 100% omanlainen. Aikaa ja kärsivällisyyttä kunnostaminen vaatii, mutta hiljaa hyvä tulee (toivottavasti!).

   Poista