perjantai 7. huhtikuuta 2017

Uusi alku

Alkuvuosi on ollut vauhdikas. Kaksio myytiin tammikuun lopulla ja siitä viikkoa myöhemmin allekirjoitettiin uuden asunnon kauppakirjoja. Kaksion muuttopäivä sovittiin helmikuun loppuun ja uuden asunnon avaimet luvattiin luovuttaa viikkoa ennen kuun vaihdetta. Kiirehän siinä meinasi tulla muuttamisen ja muun elämän yhteensovittamisen kanssa. Viimeisenä sunnuntaina painoimme kaksion oven kiinni yhdeksän aikaan illalla, kun olimme uurastaneet koko päivän siivouksen parissa ja keräilleet viimeisiä tavaroita, joita piti olla vähän. Eli kaksi maasturillista. Viimeisessä autollisessa ei ollut yhtään ylimääräistä tilaa, vaan koko auto oli täytetty lattiasta kattoon. Onneksi muuttomatka ei ollut pitkä, sillä kuorman "sidonta" ei olisi täyttänyt ihan kaikkia lakipykäliä.


Vaan mitäpä ostimme tilalle? Kävimme katsomassa vähän kaikkea aina pienestä, suihkuttomasta, 30-luvun mummonmökistä arkkitehdin piirtämään, reilun 200 neliön paritalon puolikkaaseen. Ainoat yhdistävät tekijät näille katsomillemme asunnoille olivat se, että niissä on piha ja se, että ne eivät olleet uusia. Muutaman vuoden selailun ja jahkailun jälkeen päädyimme korjaamaan lähes vuoden markkinoilla olleen, reilukokoisen 60-luvun rivitaloasunnon parempaan talteen. Se oli ainoa, jossa näimme edes jonkinlaista potentiaalia ja joka täytti suurimman osan asunnolle asettamistamme kriteereistä. Nämä kuluneet 1,5 kuukautta ovat kuitenkin osoittaneet, että saimme oletettua enemmän.


Olemme koko ajan menneet asunto edellä tässä asunnonvaihtoprojektissamme, sijainti on  ollut toissijainen tekijä. Tässä kävi kuitenkin puolivahingossa niin, että saimme sekä asunnon että sijainnin. Asumme  tätä nykyä todella rauhallisella kadulla käytännössä kaupungin keskustassa ja muutaman minuutin kävelymatkan päässä Saimaasta. Vieressä on työpaikat, jumppasali, kaupat ja lenkkimaastot. Aikamoinen jackpot sanoisin! Eikä itse asuntokaan hassumpi ole - tai sanotaanko tule olemaan. Jotta saamme alkaneen tulipalon jäljet, vuosikymmeniä parketin alla ummehtuneet kokolattiamatot ja linoleumit, mäntypaneelit, kosteutta imeneet, repsottavat parketit ja kyseenalaiset sähkövedot putsattua, vaatii asunto täydellisen remontin. Palataan tähän myöhemmin kuvien kera!


Tervetuloa siis seuraamaan uuden kotimme remonttiprojektia!

4 kommenttia:

 1. Hienoja uutisia! Onnea uuteen kotiin. :)

  VastaaPoista
 2. Vihdoinkin olet taas täällä!!
  Olen käynyt kurkkimassa blogissasi, vaikka tiesin, että päivittyyhän se sitten listalleni, kun jotakin uutta olet kirjoitellut:)
  Onnea oikein paljon uuteen kotiinne♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva kun olet käynyt <3 :)

   Poista