lauantai 17. lokakuuta 2015

Meillä oli vihreä seinä olohuoneessa

...vaan eipä ole enää. Tiedättekö sen tunteen, kun remontti on jatkunut viikkotolkulla ja v-i-h-d-o-i-n pääsette tekemään loppusiivousta, jotta voitte palata kotiin? Fiilis on aika mukava, eikö vaan? Entäpä siinä kohtaa, kun pyyhitte viimeisiä pölyjä pois tauluista ja alatte ihmettelemään seinässä olevaa pattia? Siirrätte taulun lattialle ja huomaatte, että patteja onkin kolme ja ne ovat itseasiassa seinästä lohjenneita palasia, joita maalikerrokset pitelevät paikoillaan. Tässä kohtaa korkkasin kaljan.

Piikkaus+patterin kannakkeet+vanhat seinät=huono yhdistelmä. Tämän seurauksena kylpyhuoneen vastaiseen olohuoneen seinään ilmestyi kolme reikää, jotka remonttimies kävi kyllä ystävällisesti paikkaamassa ja maalaamassa. Ärsytti silti, koska tämä tarkoitti viivästystä kotiinpaluuseemme.
Jotta homma etenisi smoothisti eteenpäin, päätin, että vihreä, reikäinen seinä maalataan samalla valkoisella kuin millä muutkin olohuoneen seinät ovat maalattu. Näin myös tapahtui ja nyt entinen lempparini, vihreä seinä, on poissa.Silmä on kyllä jo tottunut tuohon valkoiseen seinään, mutta onhan se vähän tylsä verratuna entiseen. Pidemmässä juoksussa tuo valkoinen seinä on varmastikin parempi ratkaisu, onhan tämä asunto jossakin kohtaa menossa myyntiin ja neutraaleilla pinnoilla on helpompi miellyttää isompaa ostajajoukkoa. Mutta kyllä se kirpaisi sanoa maalarille, että vedetään samalla valkoisella maalilla kuin muutkin seinät. Tällaiselta seinä näytti ennen:

Ja tältä seinä näytti reikien kanssa:

Kumpi miellyttää silmää enemmän, vihreä vai valkoinen seinä?

PS. Eipä muuten ollut ainoastaan olohuone, johon kylpyhuoneremontin vaikutukset ulottui... Tästä lisää myöhemmin.

14 kommenttia:

 1. No voihan kurjuus! Mä tykkäsin tosi paljon tuosta vihreästä. Oli kiva pari valaisimien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Miusta valaisimet, merikartat ja vihreä seinä olivat oiva pari, mutta nyt mennään näillä.

   Poista
 2. Oi, tykkäsin ihan hirveesti tuosta vihreästä seinästä! No onhan valkoinenkin tietty hyvä...meillähän on kaikki seinät valkoisia ja nyt, kun ollaan asuttu noin 7 kk:ta tässä, kuhina käy päässäni, että minkä värirsiksi osan seinistä maalaisi...vai tapettoisikohan osan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa hyvä tulee - eikö? ;) Värillisillä tai tapetoiduilla saa kyllä sellaista tunnelmaa aikaiseksi, jota valkoisilla seinillä ei millään saa aikaan.

   Poista
 3. Harmillista, että remppa vaikutti näinkin laajasti. Vihreä seinä oli kyllä hieno, valkoinen on aina varma ja valoisa (ja vähän tylsä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä aina käy, valitettavasti. Itseasiassa meillä meni myös eteinen remonttiin tässä samassa yhteydessä, mutta se on aivan toinen tarina se :D Valkoinen on sellainen perusvarma ja mielikuvitukseton, mutta täytyy myöntää, että olohuone on entistä valoisampi nyt, mikä on hyvä asia, kun pimeitä aikoja kohti ollaan menossa.

   Poista
 4. Voi ei, miten huonoa tuuria! Aivan ihanat muuten nuo Artekin valaisimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin miustakin! Ne ovat olleet kyllä sellainen buy now, keep forever -ostos. Toivottavasti miun ei tarvitse luopua niistä koskaan.

   Poista
  2. Juu, nuo valaisimet on niin ajattomat ja kauniit, että niitä todellakin kelpaa ihastella varmasti vuodesta toiseen. Sain Liebster Award -haasteen blogiini ja toivon, että otat samaisen haasteen vastaan. Jos innostut vastailemaan, kysymykset löytyvät uusimmasta blogitekstistäni.

   Poista
  3. Kiitokset, tartun siihen pikimmiten :)

   Poista
 5. Itselläni on terranpunainen seinä (ollut jo 10 vuotta), enkä vieläkään ole siihen kyllästynyt. Koska elän nyt ja tässä, en ajattele maalaavani sitä 'varman valkoiseksi myyntiä varten'. Sitten kun tulee asunnon myynti vastaan, maalaan sen sitten peittoon! Nyt haluan nauttia omasta kodistani, enkä mieti mitä muut siitä ajattelevat, varsinkaan mahdollisen sitten-joskus myynnin kautta. Eli oisit vaan laittanut vihreetä seinään, kun siitä kerran tykkäsit!

  VastaaPoista
 6. Meillä se myynti saattaa olla edessä jo puolen vuoden kuluttua, niin siihen on syytä jo varautua. Sain nauttia seinästä 1,5 vuotta ja onneksi siitä on kuvia muistona :) Ehkä maalaan seuraavassa kodissa koko huoneen vihreäksi. Ja onhan meillä vielä tumma makkari, missä voin fiilistellä väriä.

  VastaaPoista
 7. Vihreä seinä oli aivan ihana ja sopi kokonaisuuteen täydellisesti. Mutta valkoinen on raikas ja varma valinta asunnon myyntiä ajatellen. Kivalta näyttää myös valkoisena! Sitten uudessa kodissa eikun vihreää taas kehiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ajattelin asian myös niin, että kiva nähdä tässä kodissa vaihtelun vuoksi myös yksi valkoinen huone. Ja ainahan sen vihreän saa seinään takaisin, mutta ei siltä ole kyllä tuntunut. Siistien rajojen piirtäminen luomivärisiveltimellä ei kuullosta juuri nyt kovin houkuttelevalta ;D

   Poista